میز تشریح مجازی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد به بهره برداری رسید و دانشجویان دانشکده پس از سالها انتظار صاحب این مدل کالبدنمای انسان شدند.

روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد به نقل از دکتر مجید براتی معاون آموزشی دانشکده اعلام کرد: کلاس تشریح دانشکده به میز تشریح مجازی (Virtual dissection table) مجهز گردید. میز تشریح مجازی یک صفحه چند لمسی بوده و یک اسکن سه بعدی از کل بدن انسان را نمایش می دهد. این اسکن به حسب نیاز می تواند عضلات، عروق، استخوان ها و احشا را نشان دهد یا آنها را برای دیدن بافت های زیرین پنهان کند. میز تشریح مجازی یک شبیه ساز آناتومی بدن انسان با استفاده از تصاویر سی تی اسکن و ام آر آی و همچنین تصاویر برش عرضی از جسد انسان است که بدن انسان را در ابعاد واقعی بر رویی یک نمایشگر عریض با رابط کاربری لمسی شبیه سازی میکند تا دانشجویان و اساتید پزشکی بتوانند به دور از مشکلات تشریح جسد واقعی درک عمیق تری از ساختار بدن انسان داشته باشند.

دکتر براتی در این خصوص عنوان کرد: امروزه به طور گسترده از این سیستم در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر دنیا استفاده می شود. کلاس آناتومی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز به این دستگاه مجهز است. براین اساس امیدورایم که استفاده از این مدل کالبدنمای انسان تاثیر مثبتی روی آموزش دانشجویان داشته باشد. البته وجود این ابزار، نیاز به کلاس های تشریح با جسدهای واقعی را حذف نمی کند، اما کمک بزرگی برای آموزش بهتر این درس سخت در پزشکی به حساب می آید.

از گذشته های دور تاکنون، دانشجویان پزشکی از یک کتاب اطلس آناتومی شناخته شده و برای آموزش هم از کالبد شکافی اجساد استفاده کرده اند، اما کم کم تبلتها و اسمارت فون ها در حال جایگزین شدن با کتب و صفحات تاچ اسکرین با اجساد هستند. این گجت ها با صرف هزینه های کمتر و آموزش بهتر، می توانند کمک فراوانی به علم پزشکی کنند.

دکتر براتی خاطر نشان کرد که این دستگاه دارای قابلیت هایی از جمله: مدل های بسیار دقیق از آناتومی بدن انسان، مدل های دقیق از سیر تکاملی جنین انسان از جنین 15 روزه تا 60 روزه و مدل های volumetric  از جسد واقعی انسان می باشد و کاربر می تواند در کنار مدل های سه بعدی رفرنس های آناتومی را نیز همزمان در اختیار بگیرد و اطلاعات تکمیلی دریافت نمایند.ایشان افزود این دانشکده جزء اولین دانشکده های علوم پزشکی غرب کشور است که به این دستگاه مجهز می گردد. ایشان همچنین سایر کاربردهای این محصول را  کمتر شدن نیاز به نمونه های انسانی جهت تشریح، انتقال بهتر و مفیدتر اطلاعات به دانشجویان، استفاده از مزایای آموزش مجازی جهت درک صحیح تر از علوم پزشکی و بدون محدودیت مکان برای ارائه مباحث آموزشی برشمرد.

دکتر براتی در پایان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و حمایت های ریاست محترم دانشکده سرکار خانم دکتر عزتی و معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع دانشکده جانب آقای مهندس نجفی فاتح، اعتبار هزینه شده برای خرید و تجهیز این دستگاه را بالغ بر 9 میلیارد ریال عنوان نمود.

Loading

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید